Wij helpen bij blijvende klachten na een gebroken elleboog
Wij helpen bij blijvende klachten na een gebroken elleboog
Specialist in Elleboogklachten
Specialist in Elleboogklachten
Wij helpen bij blijvende klachten na een gebroken elleboog
Wat is de elleboog?
Alhoewel dit mechanisme essentieel is voor bewegingen in de arm, bemoeilijkt het wel het genezingsproces bij een eventuele botbreuk.
De gevolgen van een gebroken elleboog
Een breuk in de elleboog betreft meestal één van de drie botten die onderdeel zijn van het gewricht: ofwel het opperarmbeen, het spaakbeen of de ellepijp. Het bot breekt vaak na een val of klap, waarna er een soort plopgeluid te horen is.
Na het maken van een röntgenfoto kan vastgesteld worden hoe ernstig de breuk is. De ernst van de breuk kan variëren van een gesplinterd bot tot aan meerdere breuken. Ook kan het bot in ernstige gevallen van zijn plek verschuiven.
Naast de breuk in het bot, worden soms ook andere structuren beschadigd. Zo kan een zenuw in de knel raken of kan bij een hele ongelukkige val het bot uit de huid treden.
Dit alles kan veel pijn met zich meebrengen. De arm moet vaak tussen de twee en acht weken rusten voordat er langzaam oefeningen mee kunnen worden gedaan. Vaak is de arm gezwollen en verzwakt. Daarnaast is het belangrijk dat de oefeningen in eerste instantie heel licht van aard zijn.
Gesprek inplannen
Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.
“Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.”
-Marja van der Meer
Langdurige klachten na een breuk
Oorzaken hiervoor zijn bijvoorbeeld een complexe botbreuk of een slechte botgenezing. Ook kan het zo zijn dat de revalidatie te snel of juist te langzaam opgevoerd is.
Wanneer er sprake is van langdurige klachten, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk achteraan te gaan. Een fysiotherapeut kan helpen met het zoeken naar bewegingen die de elleboog minder belasten.
Hierdoor krijgt het gewricht meer rust, wat het herstelproces bevordert. Ook kunnen deze alternatieve bewegingen de pijn doen verminderen.
De behandeling van langdurige klachten
Daarnaast besteedt een fysiotherapeut ook veel aandacht aan de flexibiliteit en kracht van de spieren en pezen rondom de elleboog. Wanneer deze structuren aansterken neemt de druk op de botten af, waardoor de pijnklachten op hun beurt verminderen.
Waarom Elleboogklachten.nl?
Bij het team van het elleboogklachten expertise centrum kunt u goed terecht bij langdurige klachten na een breuk in de elleboog. Wij houden rekening met het soort breuk en de schade die aan de omringende structuren van uw elleboog is aangebracht.
Op basis van deze factoren kan ons team van experts u adviseren over de beste behandeling voor uw pijn- en flexibiliteitsklachten.
Wij geloven dat ieder mens uniek is en hebben daarom niet één standaardbehandeling. Om deze reden werken wij nauw samen met u bij het opstellen van het behandelplan.
Wij betrekken uw wensen en doelen bij elke stap van het genezingsproces om uiteindelijk de gewenste resultaten te behalen. Maak daarom voor passende zorg bij blijvende klachten na een elleboogbreuk hier een afspraak met ons!
Gesprek inplannen
Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.
Ben je al bij diverse behandelaren geweest, maar is je klacht nog steeds niet over? Bij ons is 97% van de mensen na onze behandelingen klachtenvrij!