Waarom herstelt mijn tenniselleboog niet?
Waarom herstelt mijn tenniselleboog niet?
Specialist in Elleboogklachten
Specialist in Elleboogklachten
Een groot deel van de cliënten die naar onze praktijk komen, loopt dan ook vaak al langer rond met de klachten. Vaak zijn ze al bij andere behandelaren geweest met wisselend succes.
De klachten zijn vaak wel enige tijd minder, maar echt herstel blijft toch uit. Dit is precies het type cliënt dat wij in ons elleboog expertise centrum helpen. Wij richten ons 100% op elleboogklachten met de tenniselleboog als meest voorkomende klacht. Wij durven ons dus absolute experts te noemen.
Waarom is een tenniselleboog zo’n hardnekkige blessure?
De oplossing is dan ook rust. Zodat de pees en de aanhechting kunnen herstellen. Maar hoe reëel is het om weken of maanden uw elleboog niet te buigen? Aankleden, eten maken, autorijden of werken met een computer worden dan bijna onmogelijk.
Bij iedere beweging die onze elleboog maakt, trekt de spier aan de pezen. De aanhechting krijgt dus weinig rust. Om deze reden blijft het gebied steeds opnieuw geprikkeld worden en verdwijnen de irritatie en ontsteking heel erg langzaam of zelfs helemaal niet.
Wanneer het herstel niet volledig is, dan kunnen de ontsteking en de pijn opeens weer opvlammen op een moment van verhoogde activiteit. Zolang de elleboog dus niet volledig is hersteld, blijft er een kans dat de klachten terugkomen. Het volledig herstellen is zonder professionele begeleiding echter gewoon heel lastig.
Wat valt er dan aan te doen?
Gerichte therapie bij een tennis elleboog
Door middel van frictiemassages, medical taping, manipulaties, dry needling en/of oefeningen kunnen wij de spier weer laten ontspannen. Wanneer de spieren ontspannen, dan trekken deze minder aan de pees waardoor die meer rust krijgt. Dit scheelt dus heel veel in de rust die de pees krijgt om te kunnen herstellen.
Tijdens deze fase van herstel adviseren wij u ook om extra voedingsstoffen in nemen. Het lichaam is hard aan het werk en heeft veel extra stoffen nodig. Wij adviseren om extra magnesium, vitamine C en eiwitten in te nemen in de fase dat de pees aan het herstellen is.
Gesprek inplannen
Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.
“Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.”
-Marja van der Meer
Advies en training na de behandeling van de ontsteking
Wanneer deze zijn hersteld, zijn ze niet opeens wel bestand tegen de belasting die er in de eerste plaats voor zorgde dat de klachten zijn ontstaan. Het is dus essentieel om de elleboog vervolgens ook te trainen zodat deze beter bestand is tegen belasting.
Op het moment dat de pees (grotendeels) hersteld is, gaan we dus met oefeningen aan de slag. Bij het herstel zijn er nieuwe cellen aangemaakt, maar deze zijn nog zwak want ze zijn geen belasting gewend. We gaan het nieuwe weefsel dus laten wennen aan belasting.
Dit doen we met hele kleine stapjes, om zo ervoor te zorgen dat de pees niet opnieuw geïrriteerd raakt. We doen dit volgens een zelf ontworpen schema, waarbij wij u gedurende het gehele traject begeleiden. Rust en regelmaat zijn de sleutelwoorden tijdens deze periode.
Wanneer u deze op de juiste manier afrondt, dat zijn de elleboogklachten verleden tijd en komen ze ook niet meer terug. Ongeacht hoe heftig ze eerst waren en of ze al jaren aanwezig waren.
Kies voor een elleboog expert
Ons centrum in Amsterdam ontvangt mensen uit heel Nederland en hier zijn wij trost op! We helpen u graag verder, juist wanneer u al van alles heeft geprobeerd.
Gesprek inplannen
Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.