Gebroken elleboog

Wanneer u een ongeluk met uw elleboog heeft gehad en hier direct heel erg veel pijn aan had, is het mogelijk dat uw elleboog is gebroken. Wanneer uw elleboog is gebroken, doet de elleboog heel erg veel pijn, kunt u de arm niet of nauwelijks bewegen en kunt u zich misselijk voelen of zelfs flauwvallen van de pijn. Wanneer u denkt dat uw elleboog mogelijk gebroken is, kunt u het beste zo snel mogelijk naar de eerste hulp of contact opnemen met uw huisarts.

Gesprek inplannen

Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Behandeling

  De behandeling van een gebroken elleboog bestaat meestal uit een periode waarin u gips moet dragen. In sommige gevallen kiezen ze er in het ziekenhuis voor om geen gips te geven, dit doen ze bijvoorbeeld als het een hele kleine breuk is. In het ziekenhuis wordt bepaald hoelang u gips moet dragen. Na een periode van gips krijgt u fysiotherapie om te zorgen dat de elleboog weer goed gaat bewegen en de spieren weer sterk worden.

  3 soorten breuken

  Een gebroken elleboog kunnen we verdelen in 3 soorten. Hieronder ziet u deze. Klik op de breuk om te zien wat deze inhoud en welke behandelingen wij kunnen toepassen.

  Breuk uiteindes spaakbeen

  Breuk ellepijp

  Avulsiefractuur

  Loopt u al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

  Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past.

  ×