Ik heb pijn aan de buitenkant van mijn elleboog

elleboogklachten

Elleboogklachten

In bijna alle gevallen maakt u gebruik van uw elleboog: iets tillen, vastpakken, wijzen en ga zo maar door. Pijn aan de elleboog is daarom erg vervelend en kan voor grote hinder zorgen in het dagelijks leven. Daarom wilt u ook zo snel mogelijk van deze pijn af. Het is dan wel belangrijk om te weten waar de pijn vandaan komt. Zo kan de pijn aan de buitenkant, binnenkant, achterkant of zelfs binnenin de elleboog zitten.

Pijn buitenkant elleboog

Er zijn tal van oorzaken waardoor u last kan krijgen van pijn buitenkant elleboog. De meest bekende is de tenniselleboog. Echter zijn er ook andere vormen van klachten aan de buitenkant van de elleboog. Het is niet altijd gemakkelijk om te herleiden waar de pijn vandaan komt of hoe deze ontstaan is. Gelukkig kunnen wij u daarbij helpen. Zo kunnen wij tijdens een intakegesprek de bron van de pijn herleiden en kunnen wij samen werken naar een herstel van uw elleboog.

Buitenkant elleboog
elleboogklachten

Tenniselleboog

In 90% van de gevallen is er sprake van een tenniselleboog wanneer er klachten zijn aan de buitenkant van de elleboog. Ondanks dat veel mensen denken dat een tenniselleboog enkel kan ontstaan tijdens tennis, is dit zeker niet het geval. De pijn ontstaat namelijk door een ontsteking die zich plaatsvindt in de pezen die aanhechten aan de buitenkant of boven op de elleboog. Deze ontsteking kan op allerlei manieren ontstaan, ook wanneer u überhaupt nog nooit getennist heeft. Bij het Elleboog Expertise Centrum zijn wij gespecialiseerd in het verhelpen van elleboogklachten, dus ook wanneer er sprake is van een tenniselleboog.

elleboogklachten

Klachten bij pijn buitenkant elleboog

Dit zijn alle klachten die aan de buitenkant van de elleboog pijn geven:

Tenniselleboog

Kraakbeenafwijking elleboog

Gebroken elleboog

Ontstoken ellebooggewricht

Gescheurde elleboogband

Elleboog uit de kom

Ontstoken kapselplooi

Ziekte van Panner

Loop je al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past.

×