Ontstoken slijmbeurs (Bursitis Olecrani)

Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van de elleboog noemen wij een Bursitis Olecrani.
Deze ontsteking kan zeer heftig zijn qua pijn en zwelling. Je ziet vaak een zwelling ter grote van een ei. De diagnose is makkelijk te stellen

Slijmbeurs- ontsteking

Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van de elleboog noemen wij een Bursitis Olecrani.
Deze ontsteking kan zeer heftig zijn qua pijn en zwelling. Je ziet vaak een zwelling ter grote van een ei. De diagnose is makkelijk te stellen

Gesprek inplannen

Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Onderzoek

  Wanneer je bent gevallen moet onderzocht worden of er geen botbeschadiging is. Wanneer er veel zwelling aanwezig is kan niet goed en betrouwbaar onderzocht worden of er een botbeschadiging is. Er moet dan eerst gewacht worden totdat de zwelling afneemt waarna wij vervolgens de elleboog goed kunnen onderzoeken. De fysiotherapeut kan met specifieke testen onderzoeken of er een vermoeden is op een breuk. Een röntgenfoto kan daar uitsluiting voor geven als dit wenselijk is. Je kunt met onze therapeut bespreken of dit nodig is.

  ontsteking slijmbeurs

  De behandeling van een slijmbeursontsteking in de elleboog

  De behandeling voor een slijmbeursontsteking in de elleboog is rust! De slijmbeurs herstelt vanzelf binnen 2-6 weken. Wanneer de klacht niet herstelt of terug komt moet onderzocht worden waarom de slijmbeurs overbelast wordt. Deze oorzaak dient dan te worden weggenomen.

  De pijn van de slijmbeursontsteking kunnen wij gelukkig reduceren. Door middel van medical taping halen wij de druk van de slijmbeurs. Daardoor wordt minder pijn ervaren en wordt de klacht beter draagbaar. Een slijmbeursontsteking kan namelijk erg pijnlijk zijn.

  De huisarts kan in sommige gevallen, wanneer de pijn te heftig is, pijnmedicatie voorschrijven.
  Belangrijk is dat je leert wat je wel en niet kunt doen met een slijmbeursontsteking. Wanneer je namelijk te veel doet met de elleboog, blijft de klacht in stand en herstelt het niet. Sommige handelingen als bijvoorbeeld aankleden is lastig om uit de weg te gaan en moet toch gebeuren. Wij leren hoe je daar het beste mee om kunt gaan en toch kunt functioneren in het dagelijkse leven.

  Symptomen slijmbeursontsteking

  De symptomen van een slijmbeursontsteking in de elleboog zijn zwelling en intense pijn. Soms is er ook roodheid te zien. De klacht speelt ineens op en is heftig qua intensiteit. Een slijmbeurs wordt zelden langzaam steeds erger.

  Oorzaak
  slijmbeursontsteking

  De oorzaak van een slijmbeursontsteking in de elleboog is overbelasting. Het ontstaat met name wanneer een handeling die men niet gewend is te doen, herhaaldelijk wordt uitgevoerd. Bij de elleboog zijn dit handelingen waarbij de elleboog vaak gestrekt wordt.

  Loopt u al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

  Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past.

  ×