Online onderzoek en advies bij uw elleboogklacht

Wij bieden nu ook het onderzoek naar de diagnose en oorzaak van uw klachten online aan. Dit betekent dat we tijdens een videocall uw klachten bespreken, uw klacht onderzoeken en u vervolgens adviseren hoe u van de klacht af kunt komen.

Veel klachten kunnen op deze manier goed gediagnosticeerd en verholpen worden. Terwijl u niet de deur uit hoeft.

Elleboogklachten

Wat mag u verwachten van het online onderzoek en consult?

In het online onderzoek bevragen wij u uitgebreid over uw klacht, de ontstaanswijze, het verloop van de klacht, uw algehele gezondheid, leefstijl en uw omgang met de klachten.

U probeert ons zo duidelijk mogelijk aan te geven wat u ervaart en met deze informatie maken wij een inschatting wat er aan de hand kan zijn met uw elleboog. Dit noemen wij de hypothese.
Deze hypothese gaan wij vervolgens proberen te bewijzen met behulp van fysieke orthopedische testen. Wij leggen u uit hoe u deze testen moet uitvoeren om tot een goede conclusie te kunnen komen.

Hierbij testen we ook andere mogelijke diagnoses, om deze uit te kunnen sluiten. Veel van de mogelijke diagnoses zijn zeer goed vast te stellen met behulp van deze testen en de kenmerkende symptomen.

Dan willen wij weten wat de oorzaak is dat u deze klachten heeft en/of waarom de klachten niet herstellen. Dit is een puzzel die wij samen met u moeten oplossen. Het is zowel in de praktijk als online een uitdaging om te achterhalen waarom u deze klacht heeft.

Gelukkig komen wij daar met onze ervaring en een goede samenwerking met u vaak wel uit.

Wat gebeurt er na de diagnosestelling?

Een duidelijke diagnose + oorzaak is 80% van de oplossing van het probleem. Want hierdoor kunnen we een behandelplan opstellen dat gericht is op de oorzaak van uw klachten.
Wij geven u duidelijk advies hoe de klacht verholpen kan worden en welke stappen er gezet dienen te worden voor genezing. Dit kunnen stappen zijn die u zelf kunt doen, instructies voor een therapeut in de buurt en/of andere medici bij wiens hulp u baat heeft.

Wanneer het mogelijk is, leren wij wat u zelf kunt doen. Dit kan zeer divers zijn:

Zelfmassage
Oefeningen
Bepaalde handelingen tijdelijk niet uitvoeren
Handelingen op een andere manier uitvoeren
Coaching
Voedingsadviezen

Zo zijn er nog veel meer middelen die wij u kunnen leren om de klachten op te lossen.
In Nederland hebben wij een netwerk met andere fysiotherapeutspecialisten en orthopeden, die ingeschakeld kunnen worden wanneer dit nodig is.

Kunnen wij iedereen online helpen?

Het antwoord is helaas nee. Niet iedere diagnose kan online gesteld worden. Het goede nieuws is dat wij u dan wel vertellen hoe er dan wel een diagnose gesteld bij u kan worden. Zo bent u toch een stap verder ondanks wij uw probleem niet direct konden helpen.

In verreweg de meeste gevallen kan de diagnose echter wel online gesteld worden.

Waarom bieden wij online consulten aan?

Het eerste consult gaat fysiek en online op een vergelijkbare manier. Tijdens het videogesprek stellen we een diagnose en maken we een plan hoe het probleem opgelost kan worden. We bespreken uw klachten en situatie uitgebreid.

De meeste diagnoses en de oorzaak van de klachten kunnen betrouwbaar met onze hulp gesteld worden. Kunnen wij deze klachten niet vast stellen, dan helpen wij u met een plan hoe de diagnose wel gesteld kan worden. Dit zou fysiek in de praktijk op dezelfde manier gebeuren.

Doordat het eerst consult voor een fysiek bezoek en een online consult vergelijkbaar zijn, kunnen wij mensen ontvangen uit heel Nederland en België, of zelf uit heel Europa. Door het online consult maakt de afstand niet meer uit en kunnen de meeste mensen toch geholpen worden.

Dit initiatief hebben wij genomen omdat er over de wereld te weinig elleboogspecialisten zijn, waardoor er onnodig veel mensen radeloos met hun klachten blijven rondlopen.

Elleboogklachten

Een fysiek bezoek is niet altijd nodig

Alle benodigde informatie krijgen wij hiervoor van u. Want uw klachten en uw verhaal zijn leidend voor onze inschatting. Een diagnose stellen, gebeurt in de praktijk door therapeuten en doctoren voor 80% op basis van de symptomen en het verhaal van de patiënt.

Het fysiek onderzoeken van de elleboog doen wij om de hypothese te bevestigen en om zekerheid te krijgen over de oorzaak en betrokken factoren. Veel van de orthopedische testen kunt u met behulp van onze instructies zelf uitvoeren! Dat is immers het voordeel van dat u zelf bij uw elleboog kunt. In veel andere regio`s van het lichaam kan dit helaas niet.

 

Wanneer wij er samen niet uitkomen en wij toch enkele fysieke testen moeten uitvoeren, maken wij kosteloos een vervolgafspraak op de praktijk.

Is de praktijk te ver weg voor u? Dan geven wij u advies wie u wel kan helpen bij het stellen van een diagnose. Wij werken in een netwerk van therapeuten en doctoren gespecialiseerd in elleboog klachten.

Ons doel is om u weer pijnen klacht vrij te krijgen, dus wij geven het ook aan als wij denken dat u beter fysiek geholpen kunt worden bij uw elleboogklacht.  Een heel groot deel van de onderzoeken en behandeltrajecten kan echter naar volledige tevredenheid online worden gegeven.

Voor wie is het online consult?

Het online consult is bedoeld voor mensen die elleboogklachten ervaren waarvan de diagnose niet bekend is, waarbij de klachten niet over gaan, die een second opinion willen en voor advies van een elleboogspecialist.

Het maakt niet uit of u lichte of zware klachten heeft. Of u pas net klachten ervaart of hier al langer mee rondloopt.

De meeste mensen helpen wij met langdurige peesklachten als een tennis elleboog en golverselleboog. Veel doctoren en fysiotherapeuten weten niet goed wat zij hiermee aan moeten. Ook worden deze diagnose vaak verkeerd gesteld en zijn er daarom andere behandelmogelijkheden die beter voor u van toepassing zijn.

Voordelen van het online consult

 U hoeft niet naar de praktijk te komen. Dat scheel reistijd
Mensen die ver van Amsterdam af wonen kunnen op deze manier ook geholpen worden
Geen wachtlijsten
Het online consult gemakkelijk met Whatsapp

Het online consult gemakkelijk met Whatsapp

 

U hoeft niet te werken met een software installatie. Wij bellen u via een video oproep binnen WhatsApp. Hierdoor kunnen we eenvoudig met elkaar bellen.

Wat zijn de tarieven?

U hoeft niet te werken met een software installatie. Wij bellen u via een video oproep binnen WhatsApp. Hierdoor kunnen we eenvoudig met elkaar video bellen. Zoek een rustig plekje op zodat wij uitgebreid kunnen praten en samen wat testen met uw elleboog kunnen doen.

Onderzoek, diagnose en advies : (max 45 minuten) voor 100,-
vervolg consult: 40 ,-
Deze online onderzoeken, diagnose en advies worden helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Zo verloopt het online consult

STAP 1

Klik op “boek hier uw consult”

Boek hier uw consult

STAP 2

Afspraak inplannen

Via de planmodule

STAP 3

Afspraak bevestiging via mail

Wanneer u de boeking heeft afgerond krijgt u een bevestiging van de boeking. Ook krijgt u een betaalbevestiging middels een factuur. Let op: Dit kan even duren.

STAP 4

Extra bevestiging bericht via whatsapp

Elleboogklachten stuurt u een bericht via whatsapp met extra bevestiging van datum + tijd. U kunt dan het nummer opslaan.

STAP 5

Het consult

U wordt op de afgesproken tijd gebeld. Dit kan met of zonder videobellen zijn.

Boek hier uw online consult

×