Tintelingen binnenkant onderarm (Cubitale tunnel syndroom)

Als u tintelingen ervaart van uw elleboog tot uw hand is er mogelijk sprake van het ‘cubitale tunnel syndroom’. De cubitale tunnel is een plek aan de binnenkant van de elleboog waar een zenuw langs loopt. Als deze zenuw in de cubitale tunnel wordt geprikkeld kunnen er tintelingen vanaf de elleboog tot in de hand worden gevoeld, vaak in de pink. Het kan ook zijn dat de tintelingen door een ander probleem worden veroorzaakt, bijvoorbeeld vanuit de nek of bij de pols. Uw fysiotherapeut kan vaststellen waardoor er tintelingen zijn.

Gesprek inplannen

Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

    Heb ik het cubitale tunnel syndroom?

    Bij het cubitale tunnel syndroom is er sprake van een beknelde zenuw in de elleboog. Dit kan tintelingen geven in de rest van de arm, tot in de hand/pink. De klachten lijken op het gevoel dat u krijgt op het moment dat u het ‘telefoonbotje’ stoot. In werkelijkheid is het geen botje, maar een zenuw die voor de klachten zorgt. De tintelende klachten kunnen ook vanuit de nek of de pols komen.

    Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

    ×