De pijn door mijn tennisarm wordt steeds erger, wat kan ik doen?

Laatste update
25 maart 2022
Auteur
               Team Elleboogklachten

De pijn door mijn tennisarm wordt steeds erger, wat kan ik doen?

Laatste update
25 maart 2022
Auteur
               Team Elleboogklachten
achtergrond-elleboogklachten-hero
Vincent Dijxhoorn
Medische review door: Vincent Dijxhoorn
Specialist in Elleboogklachten

Medische review door: Vincent Dijxhoorn
Specialist in Elleboogklachten

Hoewel een “tennisarm” best sportief klinkt, is dit een bijzonder vervelende blessure. Een tennisarm (tenniselleboog) is niet alleen erg pijnlijk maar ook nog eens heel erg hardnekkig. Ongeveer een kwart van de mensen met een tenniselleboog, heeft hier na een jaar nog steeds last van.

Wanneer u zich dus afvraagt hoe lang een tennisarm kan duren, dan is het antwoord helaas dat deze heel erg lang kan aanhouden.

Wanneer een tennisarm niet de juiste zorg krijgt, dan kan deze zo maar maanden tot zelfs jaren aanhouden. En zelfs wanneer u naar een algemene fysiotherapeut gaat, kan het resultaat gering zijn, omdat de blessure zo hardnekkig kan zijn. Wij ontvangen daarom veel mensen in onze kliniek die al van alles hebben geprobeerd, maar toch nog steeds met klachten rondlopen.

De klachten van een tennisarm worden vaak na verloop van tijd steeds heftiger omdat de spieren en aanhechtingen rondom het ellebooggewricht steeds verder geïrriteerd raken.
Als elleboog expertise centrum, richten wij ons alleen op klachten van de elleboog. Onze kliniek is gespecialiseerd in (langdurige) klachten van de elleboog, zoals een tennisarm of golfelleboog. Het verschil tussen beide aandoeningen is de locatie van de pijn. Deze bevindt zich bij de tennisarm aan de buitenkant van de elleboog.

Onze tennisarm behandeling is er op gericht om de chronische ontsteking tot rust te brengen zodat het weefsel kan herstellen.

pijn elleboog tennisarm

Gesprek inplannen

Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

    Marja van der Meer

    Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.

    Gerrard Leffelaar

    Bedankt voor de hulp! Ik was bang dat ik moest stoppen met werken door de pijn in mijn arm. Ik werk voor mezelf in de bouw en had een moeilijke tijd waardoor ik echt niet kon stoppen. Mijn arm werd 2 keer per week behandeld met tape, naaldjes, oefeningen en massages. Met 6 maanden was mijn golferselleboog weer helemaal weg, maar voor mij het belangrijkste; ik kon blijven werken.

    Anja Louwman

    Na onderzoek van het elleboogcentrum was het vermoeden dat ik een scheurtje in mijn bot had. Mijn arm hoefde gelukkig niet gegipst maar wel 6 weken in een mitella. Na 6 weken de arm niet gebruiken was de pijn weg. De arm was een beetje stijf en zwak geworden. De therapeut heeft mijn arm weer bewegelijk gemaakt en ik kreeg oefeningen mee naar huis om de arm weer sterk te maken.

    Heftige pijn door een tennisarm

    Wanneer mensen bij ons in de kliniek komen, hebben ze vaak al van alles geprobeerd. Van rust houden tot aan tennisarm oefeningen doen, tot aan het dragen van braces. Ondanks al deze pogingen kunnen mensen nog wakker liggen van de pijn aan hun tennisarm. Of zelfs problemen krijgen op hun werk en dagelijks leven. Wanneer een tennisarm langer aanwezig is, wordt de pijn soms gedurende de hele dag voelbaar en is deze ook in de nacht aanwezig waardoor mensen niet kunnen slapen van de pijn.

    Lekker sporten is uit de boze en zelfs tijdens het zitten op de bank is de stekende/zeurende pijn aanwezig. Wanneer u zelfs in rust last heeft van uw tennisarm, dan zit u in een vergevorderd stadium van de blessure en heeft u specialistische zorg nodig.

    Verschillende fases van de tennisarm

    Een tennisarm begint met een lichte irritatie van de spier en de aanhechting van deze spier aan de buitenkant van de elleboog. Wanneer de pijn na verloop van tijd erger wordt, dan is de spier niet alleen geïrriteerd maar zijn er zelfs scheurtjes ontstaan in de pees en de spier. Er is echt sprake van weefselschade.

    Wanneer deze scheurtjes eenmaal zijn ontstaan, dan volstaan een paar weken rust niet meer. Wanneer u dus al langere tijd pijn heeft en deze pijn erger wordt, dan is de kans groot dat u meer nodig heeft dan “een paar weken uw arm minder gebruiken”.

    Wij zien vaak mensen die in dit chronische stadium zitten en die soms wanhopig zijn door de altijd aanwezige pijn die hen dag en nacht in de weg zit. Vaak is de klacht dan al maanden aanwezig.
    Om van een dergelijke ernstige tennisarm te herstellen, heeft een pees (de aanhechting van de spier) maanden nodig. In die maanden moet er rust zijn en moeten er voldoende bouwstoffen worden aangevoerd om te kunnen herstellen.

    Ben je al bij diverse behandelaren geweest, maar is je klacht nog steeds niet over?
    Bij ons is 97% van de mensen na onze behandelingen klachtenvrij

    Gegarandeerd pijnvrij met ons Elleboog behandeltraject
    Master in Elleboogklachten - Wij kennen en behandelen 20+ elleboogklachten
    Binnen enkele weken of maanden uw arm weer soepel gebruiken

    “Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.”

    -Marja van der Meer

    Onze tennisarm behandeling

    Wij doen altijd eerst ons eigen onderzoek. Wij weten dat er vermoedelijk al andere zorgverleners naar uw elleboog hebben gekeken. Omdat wij grotendeels cliënten zien die al langer last hebben van een tennisarm, willen wij toch altijd zelf de precieze aard van de klachten vaststellen.

    Er kunnen verschillende aandoeningen op dezelfde locatie ontstaan, als waar een tennisarm ontstaat. Soms worden hierdoor andere aandoeningen voor een tennisarm aangezien. Doordat de diagnose van een tennisarm niet altijd goed gesteld wordt, wordt daardoor ook niet altijd de juiste therapie ingezet.

    Wanneer we zeker zijn van de oorzaak van de pijn, kunnen we de juiste therapie inzetten. We zullen hierbij soms kiezen voor een fixatie van het elleboog gewricht (mitella), al dan niet na het opwekken van een lokale ontstekingsreactie. Wij kunnen deze opwekken door het stimuleren van het bindweefsel, middels een specifieke diepe massagetechniek (van der Fan techniek).

    Omdat onze kliniek zich uitsluitend richt op klachten aan de elleboog, bieden wij tennisarm behandelingen aan die niet worden geboden door algemene therapeuten. Wij komen graag met u in contact wanneer u lijdt aan langdurige klachten door een tennisarm.

    U kunt de intake + eerste consult ook digitaal (online) doen

    Wij bieden de intake i.c.m. het eerste consult nu ook digitaal aan. Wij kunnen middels videobellen al een goede inschatting maken waar uw klachten vandaan komen en welke factoren betrokken zijn. Dit scheelt u reistijd en zorgt voor extra flexibiliteit.

    In een deel van de gevallen kunt u op basis van ons advies al zelf aan de slag om uw klachten te verminderen. Wanneer uit het videogesprek blijkt dat we een fysieke afspraak moeten inplannen (20% van de gevallen), dan kunnen we die direct inplannen.

    Gesprek inplannen

    Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

      ×