Eindelijk van de klachten van uw tenniselleboog af?

Alleen maar specialisten

Je wordt uitsluitend behandeld door een specialist

Garantie

Wij geven garantie op tennis/golfers elleboog behandelingen

Tenniselleboog traject

Normaal: 6 tot 18 maanden, bij ons slechts 1 tot 4 maanden

Hoog slagingspercentage

Slagingspercentage van 97%

Eindelijk van de klachten van uw tenniselleboog af

De tenniselleboog is een klacht die wij vaak terugzien in onze praktijk. Zoals de naam suggereert is het een blessure die vaak voorkomt bij tennissers, maar tennis is zeker niet de enige oorzaak van de klacht.

Een tenniselleboog is, zoals de naam al zegt, een blessure die we vaak zien onder tennissers. De blessure ontstaat door een ontsteking van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Deze pezen maken het mogelijk de hand en pols naar achteren te bewegen. Deze beweging wordt tijdens tennis vaak gemaakt. 

Pijn elleboog

Wat zijn de symptomen van een tenniselleboog?

Een tenniselleboog kan worden herkend aan pijn die opzet bij het aanspannen van de strekspieren in de pols en hand. Deze spieren zorgen ervoor dat de pols en vingers kunnen strekken en dat deze zijn verbonden met de buitenkant ven de elleboog.

De pijn begint meestal ter hoogte van de elleboog, maar deze kan ook uitstralen naar de onderarm en pols. De klachten nemen toe wanneer de strekspieren worden aangesproken, bijvoorbeeld wanneer u iets probeert op te pakken. De pijn kan aan het begin van de blessure regelmatig weer wegtrekken, maar bij te weinig ontlasting van de spieren kan de pijn permanent worden. Dit leidt ertoe dat de arm niet comfortabel kan worden gebruikt. Zelfs uw nachtrust kan hierdoor worden verstoord.

Tenniselleboog

De oorzaken van een tenniselleboog

Een tenniselleboog wordt dus bijna altijd veroorzaakt door een overbelasting van de strekspieren in de onderarm. Dit komt regelmatig voor bij tennissers, maar in principe kan iedere repeterende beweging van de pols de oorzaak van het probleem zijn. Door de herhaalde beweging kunnen er kleine scheurtjes in de aanhechting van de spier met het bot ontstaan. Wanneer deze scheurtjes niet goed kunnen helen, kunnen deze voor irritatie zorgen. Deze ontsteking veroorzaakt een tenniselleboog.

Waarom gaan uw klachten niet vanzelf over?

De ontstane scheurtjes kunnen door de (over-)belasting niet goed herstellen. De ontsteking die hierdoor is ontstaan verslechtert de peesstructuur. Vanaf dit moment lost een paar dagen rust het probleem helaas niet zo maar meer op. Ook wanneer de ontsteking zelf weg is, is de pees niet volledig genezen. Om weer pijnvrij uw dagelijkse activiteiten te kunnen verrichten, is professionele hulp zeker aan te raden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De aanhechtingen van de spieren moeten de ruimte krijgen volledig te herstellen. Dit is een flinke uitdaging, want rust geven aan de onderarmspieren is lastig, zeker omdat deze rust wel drie maanden zou moeten zijn. Aan de ander kant moeten de spieren niet te inactief worden, aangezien dat ervoor zorgt dat het weefsel slecht doorbloed is. Een slechte doorbloeding zorgt namelijk voor een moeilijk herstel.

Gelukkig hebben we bij Elleboogklachten veel ervaring met de tenniselleboog en lukt het ons in in bijna alle gevallen de behandeling al te laten slagen binnen enkele maanden. Dit doen we door u zorgvuldig te begeleiden. Hierbij maken we gebruik van een behandeling die bestaat uit een balans tussen het houden van voldoende rust en het uitvoeren van specifieke oefeningen.

Wanneer de klacht al langer aanwezig is, kan er ook gebruik worden gemaakt van andere fysiotherapeutische technieken zoals massages, tapen, dry-needling of een combinatie van methoden. Al deze technieken worden uiteraard eerst met u besproken zodat we een behandelplan op kunnen stellen waarbij u zich prettig voelt. 

Waarom Elleboogklachten?

Alle fysiotherapeuten in ons elleboogexpertisecentrum zijn gespecialiseerd in ellebogen. Dit betekent dat we veel ervaring hebben met de mogelijke klachten en bij een tenniselleboog bieden wij dan ook een garantie tot herstel. Mocht u zich herkennen in de eerder beschreven klachten, plan dan vooral een afspraak in! Op deze manier kan uw behandelaar samen met u een behandelplan opstellen, zodat u weer pijnvrij door het leven kunt!

Loop je al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past.

×