Moet ik geopereerd worden als ik lang last heb van mijn tenniselleboog?

Alleen maar specialisten

Je wordt uitsluitend behandeld door een specialist

Garantie

Wij geven garantie op tennis/golfers elleboog behandelingen

Tenniselleboog traject

Normaal: 6 tot 18 maanden, bij ons slechts 1 tot 4 maanden

Hoog slagingspercentage

Slagingspercentage van 97%

Moet ik geopereerd worden als ik lang last heb van mijn tenniselleboog

Een groot deel van de mensen die bij ons in de praktijk langskomen, hebben last van een tenniselleboog. Gelukkig kunnen wij ze hier meestal al binnen enkele maanden vanaf helpen. Soms is er meer tijd voor nodig, maar wij bieden de garantie dat we u van uw klachten af helpen.

Onze zorg is er volledig op gericht u zo snel mogelijk, volledig te laten herstellen. Wij zien veel mensen die al dusdanig lang problemen hebben, dat ze een operatie overwegen. Wij willen laten zien dat onze behandeling een effectief alternatief biedt.

Wat is een tenniselleboog?

Anders dan de naam doet denken, kan iedereen last krijgen van een tenniselleboog. Deze ontstaat door een ontsteking in de pezen aan de buitenkant van de elleboog, waar de spieren aan het bot hechten. De spieren die hierbij zijn aangedaan, zijn de spieren die verantwoordelijk zijn voor het naar achteren bewegen van de hand en pols.

Een tenniselleboog is meestal ontstaan door overbelasting. Door de overbelasting zijn de pezen gaan ontsteken en is er een blijvende irritatie ontstaan. Rust geven helpt hierom wel met tijdelijk de pijn, maar zal het probleem niet oplossen. De pijn zal dan weer terugkomen wanneer u de arm weer belast.

Tenniselleboog

De symptomen van een tenniselleboog

Een tenniselleboog veroorzaakt pijn bij het aanspannen van de strekspieren in de pols en de hand. Het strekken van de pols en hand zorgt ervoor dat de hand naar achteren kan bewegen. Omdat alle spieren die hieraan meewerken vastzitten aan de buitenkant van de elleboog, is dit ook de plek waar u de meeste klachten zult ervaren.

De pijn bevindt zich dus voornamelijk aan de buitenkant van de elleboog, maar kan ook zeker uitstralen naar de onderarm en pols. De pijn verschilt meestal gedurende de dag, in rust zult u minder last hebben en de pijn zal toenemen wanneer die strekspieren worden gebruikt. Door de pijn wordt het gebruik van de onderarm onaantrekkelijk, waardoor deze blessure van grote invloed kan zijn op uw dagelijks leven.

Waarom blijven de klachten zo lang aanhouden?

De klachten van een tenniselleboog verdwijnen niet zomaar. Dit komt doordat de gehele peesstructuur is verslechterd. De aanhechtingen moeten dus rust krijgen om te herstellen, maar ook niet te inactief worden want daardoor raakt het weefsel slechter doorbloed wat het herstel weer tegenzit.

Wat zou een operatie betekenen?

Wanneer een tenniselleboog ten minste zes maanden blijft en andere therapieën niet lijken te helpen, kan er in sommige gevallen worden gekozen voor een operatie. Tijdens deze operatie wordt de aangedane peesaanhechting van de strekspieren losgemaakt van het bot en zal het aangedane weefsel ook worden verwijderd.

In de meeste gevallen zijn een jaar na de operatie de klachten over, dit is niet altijd het geval. Ook kan het losmaken van de aangedane pezen zorgen voor instabiliteit in de elleboog wat weer voor nieuwe klachten kan zorgen. Tot slot is een operatie vanzelfsprekend ook niet zonder risico.

Wij bieden daarom een alternatief.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Operaties brengen altijd risico tot complicaties met zich mee. Mede om die reden hebben wij ons gespecialiseerd in het fysiotherapeutisch behandelen van tennisellebogen. Deze technieken zijn minder ingrijpend, maken geen weefsels stuk en zijn zeer effectief. Wij bieden een garantie op herstel met een tenniselleboog, en in 80% van de gevallen slaagt de behandeling al in vier maanden tijd.

De behandeling zelf ziet er voor iedereen weer anders uit. Er zijn verschillende technieken die we vaak toepassen zoals het trainen met specifieke oefeningen, massages, tapen en dry-needling of de gerichte aanpak van bindweefsel.

Wanneer de tenniselleboog al langer aanwezig is, is er vaak wat meer tijd nodig voor de behandelingen. Dit zal allemaal met u besproken worden bij het opstellen van uw persoonlijke behandelplan.

Waarom Elleboogklachten.nl?

Alle fysiotherapeuten in ons elleboog expertisecentrum zijn gespecialiseerd in ellebogen. Hierdoor hebben we veel ervaring met de tenniselleboog en kunnen wij onze garantie tot herstel bieden.

Mocht u al langer rondlopen met een tenniselleboog of zich herkennen in de beschreven klachten, plan dan vooral een afspraak in! Dan kunnen we snel starten met een persoonlijk behandelplan zodat u weer zo snel mogelijk pijnvrij door het leven kunt!

Loop je al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past.

×