Ik heb nog steeds last van een oude elleboogblessure, hoe kan een fysio mij helpen?

Alleen maar specialisten

Je wordt uitsluitend behandeld door een specialist

Garantie

Wij geven garantie op tennis/golfers elleboog behandelingen

Tenniselleboog traject

Normaal: 6 tot 18 maanden, bij ons slechts 1 tot 4 maanden

Hoog slagingspercentage

Slagingspercentage van 97%

De elleboog

Het ellebooggewricht is een complex gewricht dat bestaat uit drie samenkomende botten, namelijk de kop van de bovenarm en de twee koppen van de ellepijp en het spaakbeen uit de onderarm. Doordat het een ingewikkeld gewricht is, ontstaan hier vaak blessures en zien wij bij ons in de praktijk honderden mensen per jaar met klachten.

elleboog blessure

Een elleboogblessure

De elleboog kan op verschillende plekken geblesseerd raken, twee veel voorkomende elleboogblessures zijn de tennis- en de golferselleboog.  In het geval van de tenniselleboog is de pijn aanwezig aan de buitenkant van de elleboog. De tenniselleboog kom vaak voor bij mensen bij wie de aanhechting van de strekspieren overbelast is. De golferselleboog wordt veroorzaak door een overbelaste aanhechting van de buigspieren en geeft pijn aan de binnenkant van de elleboog.
Daarnaast kunnen ook de banden in de elleboog overbelast zijn of kan het kraakbeen beschadigd zijn. Ook dit levert een constante en zeurende pijn op die u kan belemmeren in het dagelijks leven. Het is altijd een goed idee een elleboogblessure te laten behandelen door een arts.
Helaas kan een elleboogblessure nog lang een zwakke plek blijven, waardoor de klacht weer terug kan komen ook nadat de blessure voorbij leek te zijn. In dat geval is het goed een elleboogspecialist te zien die u hiervan af kan helpen zodat u weer pijnvrij uw dagelijkse activiteiten kunt verrichten. 
symptomen elleboog blessure

De symptomen van een terugkerende elleboogblessure

U herkent de pijn vast van eerder. Het zeurende gevoel wanneer u bijvoorbeeld aan het sporten of aan het werk bent. Het niet comfortabel kunnen bewegen van de arm, maar ook de pols en hand kunnen aangedaan zijn. Ook kan het gewricht stijf aanvoelen of gloeien bij inspanning. Zodra u deze klachten (weer) opmerkt, is het verstandig om direct aan de bel te trekken zodat de klachten en schade niet toenemen.

Waarom komt een oude blessure weer terug?

Na een blessure wilt u natuurlijk graag terug naar uw eerdere niveau van activiteit. Helaas keren oude blessures soms terug waardoor dit niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat spieren in het revalidatieproces zijn afgezwakt en niet gelijkmatig genoeg weer zijn opgebouwd. Ook kan uw houding geforceerd zijn doordat u tijdens uw blessure met pijn heeft moeten bewegen en u uw houding heeft veranderd naar een stand die toen comfortabeler was.

oude elleboog blessure

Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen?

Het doel van een fysiotherapeut is de belastbaarheid van de elleboog weer terugkrijgen naar het gewenste niveau. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de stand van de elleboog en de bewegingen die u verricht. Een fysio gespecialiseerd in ellebogen, heeft veel kennis van een gezonde stand van de elleboog en kan u helpen deze houding weer terug te vinden.

Daarnaast kan een fysio u helpen uw spierkracht weer op te bouwen. Door dit gelijkmatig en gecontroleerd te doen onder begeleiding van een specialist, wordt het gehele ellebooggewricht aangesterkt. Hierdoor raakt hij niet meer overbelast en is de houding en bewegingsvrijheid van de elleboog gezond.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Omdat de elleboog zo’n complex gewricht is, is het belangrijk dat de diagnose correct gesteld wordt. Wij gaan dus altijd eerst samen met u op zoek naar de oorzaak van uw klacht en zodra de diagnose opnieuw is gesteld, kunnen we een behandelplan opstellen. 

In dit behandelplan gaan we samen aan de slag met behulp van oefeningen en massages, maar ook krijgt u veel kennis van ons mee zodat u uw klacht beter begrijpt. Dit traject kan in sommige gevallen een tijd duren, maar hier zijn we transparant in en uiteindelijk is het een zeer persoonlijk traject dat niet overhaast moet worden. Iedere elleboog is uniek en daarom verschilt voor iedere elleboog het behandelplan dus ook. We nemen de tijd voor u en sturen u niet weg voordat u blijvend klachtenvrij bent.

Plan een afspraak in bij ons Elleboog Expertise Centrum

Mocht u een terugkerende klacht hebben, schroom dan niet een afspraak in te plannen. Dan kunt u samen met een elleboogspecialist op zoek naar de oorzaak van het probleem, waardoor we het bij de kern aan kunnen pakken en u weer kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten. Tot snel!

Loop je al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past.

×