Wij bieden u graag een second opinion bij langdurige elleboogklachten

datum
Maart 2022
leestijd
4 minuten

Wij bieden u graag een second opinion bij langdurige elleboog-klachten

datum
maart 2022
leestijd
4 minuten
Ontsteking Elleboog
Vincent Dijxhoorn
Vincent Dijxhoorn
Specialist in Elleboogklachten

Vincent Dijxhoorn
Specialist in Elleboogklachten

Wij bieden u graag een second opinion bij langdurige elleboogklachten

De elleboog is een complex gewricht dat in het dagelijks leven en tijdens het sporten veel wordt gebruikt. Denk aan het bewegen van uw polsen, schouders en armen. Doordat de elleboog zo complex is, komen er ook veel verschillende soorten blessures bij kijken.

Artsen kunnen het daardoor lastig vinden om de juiste diagnose te stellen voor uw klachten. Wij zijn experts op het gebied van elleboogklachten en bieden u graag een second opinion aan als u voor langere tijd rondloopt met pijn aan uw elleboog.

In dit artikel krijgt u informatie over de anatomie van de elleboog en de veelzijdigheid van elleboogklachten. Ook leest u over de mogelijkheden van het krijgen van een second opinion door ons.

Wat maakt de elleboog zo complex?

De elleboog maakt de verbinding tussen de bovenarm en twee onderarmbotten, namelijk de ellepijp en het spaakbeen. De elleboog bestaat uit maar liefst drie gewrichten. Er bevindt zich een gewricht tussen de bovenarm en de ellepijp, tussen de bovenarm en het spaakbeen, en er is een gewricht tussen de ellepijp en het spaakbeen.

De elleboog heeft een aantal banden die zorgen voor de stabiliteit van de gewrichten. Daarnaast lopen er twee belangrijke zenuwen door de elleboog voor de onderarm en de hand. Als laatste loopt er een aantal spieren rond de elleboog.

second opinion bij langdurige elleboogklachten

Klachten rondom de elleboog

De complexiteit van de elleboog maakt dat er veel verschillende blessures en letsels kunnen ontstaan. De tennis- en golferselleboog komen het meeste voor bij mensen, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn van elleboogpijn.

U kunt bijvoorbeeld denken aan ontstekingen van gewrichten, slijmbeurzen en pezen, en een beknelde zenuw. Deze klachten komen minder vaak voor en kunnen daarom over het hoofd worden gezien door doktoren en therapeuten.

Ontstoken slijmbeurs

Slijmbeursontsteking ontstaat door overbelasting, bijvoorbeeld wanneer u de elleboog te vaak strekt en dit niet gewend bent om te doen. Daarnaast kan het ook komen door te veel op de elleboog te leunen of de elleboog te stoten. De punt van de elleboog is gezwollen en u kunt een intense pijn ervaren.

Bicepspees ontsteking

In de holte van de elleboog bevinden zich twee pezen van de biceps. Beide kunnen ontstoken raken. Het is lastig om deze blessure te behandelen omdat de arm veel wordt gebruikt in het dagelijks leven. U ervaart pijn aan het begin van de biceps in de elleboogholte en het weefsel kan opzwellen en is pijnlijk. De plek is warm en soms wat roder.

Cubitale tunnel syndroom

In de elleboog loopt een belangrijke zenuw door een aantal botstukken door. Dit is de nervus ulnaris en loopt aan de achterkant van de elleboog. Dit kunt u zien als kleine ‘tunneltjes’, vandaar de naam. Deze zenuw kan bekneld raken en dit kan zorgen voor tintelingen in uw pink en binnenkant van uw onderarm. Ook kan de kracht van de vingers verminderd zijn.

Gesprek inplannen

Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Marja van der Meer

  Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.

  Gerrard Leffelaar

  Bedankt voor de hulp! Ik was bang dat ik moest stoppen met werken door de pijn in mijn arm. Ik werk voor mezelf in de bouw en had een moeilijke tijd waardoor ik echt niet kon stoppen. Mijn arm werd 2 keer per week behandeld met tape, naaldjes, oefeningen en massages. Met 6 maanden was mijn golferselleboog weer helemaal weg, maar voor mij het belangrijkste; ik kon blijven werken.

  Anja Louwman

  Na onderzoek van het elleboogcentrum was het vermoeden dat ik een scheurtje in mijn bot had. Mijn arm hoefde gelukkig niet gegipst maar wel 6 weken in een mitella. Na 6 weken de arm niet gebruiken was de pijn weg. De arm was een beetje stijf en zwak geworden. De therapeut heeft mijn arm weer bewegelijk gemaakt en ik kreeg oefeningen mee naar huis om de arm weer sterk te maken.

  “Na 2 jaar pijn te hebben gehad in de elleboog en bij verschillende therapeuten en artsen te zijn geweest ben ik eindelijk van mijn tenniselleboog af. Niets leek te werken en ik werd gek van de pijn. Ik durfde de arm bijna niet meer te gebruiken want alles wat ik deed was pijnlijk. Ik was ten einde raad totdat mijn huisarts mij doorstuurde naar de tenniselleboogspecialist van Amsterdam.”

  -Marja van der Meer

  Behandeling van elleboogklachten

  Wij beschikken over experts in elleboogklachten met elk hun eigen specialisatie. Elk persoon is uniek, met een ander lichaam, een andere leefstijl, andere voeding en een andere omgeving. Dat maakt dat elke elleboogklacht ook uniek is en daarom bestaat er bij ons geen standaard behandeling.

  De behandeling bestaat uit een compleet onderzoek om de diagnose te stellen en de oorzaak van uw klacht te achterhalen. Vervolgens wordt er een uniek behandelplan opgesteld die bij uw klacht past.

  Second opinion bij twijfel over uw diagnose

  Loopt u al voor langere tijd rond met elleboogklachten en twijfelt u over de diagnose die bij u is gesteld door een doktor of therapeut? U kunt bij ons Elleboogklachten Expertise Centrum terecht voor een second opinion. Als u een afspraak wil maken of eerst nog wat vragen hebt, mag u gerust contact opnemen ons. Het maken van een afspraak kan direct via onze website.

  Gesprek inplannen

  Telefoongesprek met een specialist in elleboogklachten. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

   verbergen

   Ben je al bij diverse behandelaren geweest, maar is je klacht nog steeds niet over? Bij ons is 97% van de mensen na onze behandelingen klachtenvrij!

   ×