Wij helpen u wanneer u last heeft van een chronische tenniselleboog

Alleen maar specialisten

Je wordt uitsluitend behandeld door een specialist

Garantie

Wij geven garantie op tennis/golfers elleboog behandelingen

Tenniselleboog behandeltraject

Normaal 6 tot 18 maanden, bij ons 3 tot 4 maanden

Hoog slagingspercentage

Slagingspercentage van 97%

Wij helpen u wanneer u last heeft van een chronische tenniselleboog

Veel van de cliënten in onze praktijk komen voor het behandelen van een tenniselleboog. Dit is een klacht aan de buitenkant van het ellebooggewricht die het bewegen van de onderarm, pols en hand pijnlijk maakt. Mocht u last hebben van pijn aan de buitenkant van uw elleboog, dan is het goed om langs te komen.

We noemen deze klachten chronisch omdat ze over langere tijd aanwezig zijn en vaak niet uit zichzelf wegtrekken. Een tijdelijke klacht is om die reden geen tenniselleboog (tennisarm) omdat die altijd langdurig aanwezig zijn.

Deze chronische klachten kunnen niet alleen lang aanhouden, maar ook nog eens heel heftig aanwezig zijn. Onze specialistische techniek is 100% afgestemd op langdurige klachten door een tenniselleboog en is bijzonder effectief. We vertellen u graag meer.

chronische tenniselleboog

Wat is een chronische tenniselleboog?

Een tenniselleboog ontstaat door een ontsteking in de pezen aan de buitenkant van de elleboog, waar de spieren aan het bot hechten. De spieren die hierdoor worden belemmerd, zijn de spieren die de hand en pols naar achteren kunnen bewegen. De naam doet denken dat vooral tennissers er last van hebben, maar helaas kan een tenniselleboog iedereen overkomen.

chronische tenniselleboog behandelen

De symptomen van een tenniselleboog

Een tenniselleboog wordt gekenmerkt door een pijn die opzet bij het rekken van de strekspieren van de pols en hand. Deze strekspieren zijn niet alleen verantwoordelijk voor het naar achteren kunnen bewegen van de pols en hand, maar ook voor het strekken van onder andere de vingers.

Al deze spieren zijn verbonden met de buitenkant van de elleboog, vandaar dat u met name daar de klachten zult ervaren.

De pijn zit dus voornamelijk aan de buitenkant van de elleboog, maar kan ook zeker uitstralen richting de onderarm. Meestal nemen de klachten toe wanneer de strekspieren opgerekt worden, zoals bij het oppakken van spullen of het gebruiken van een computermuis.

Door de pijn wordt het bewegen van de onderarm steeds minder comfortabel, wat van grote invloed kan zijn op het dagelijks leven.

De oorzaak van een tenniselleboog

In de meeste gevallen is de tenniselleboog ontstaan door overbelasting. Dit betekent dat er een te grote inspanning is geleverd, of dat de onderarm voor te lange tijd fijne motorische handelingen heeft uitgevoerd. De overbelasting heeft er dan voor gezorgd dat de pezen zijn gaan ontsteken, waarna een blijvende irritatie is ontstaan.

Door rust wordt de pijn vaak tijdelijk minder, maar het probleem wordt er niet door opgelost. De pijn keert namelijk terug wanneer de elleboog weer wordt belast.

Is een tenniselleboog chronisch?

De blessure duurt bij de één langer dan bij de ander. Een tenniselleboog wordt chronisch wanneer deze niet overgaat door middel van rust of medicijnen. Chronisch betekent gelukkig niet dat de pijn niet te genezen valt. Met de juiste therapie kan de tenniselleboog alsnog behandeld worden en verdwijnen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

In ons expertisecentrum zien wij dagelijks alleen maar elleboogklachten. Dit betekent dat wij voor alle elleboogklachten een goed en veelvoudig getest behandelplan hebben. Uw behandeling wordt gepersonaliseerd op basis van uw klachten en hoe lang u deze al heeft. Op tennisellebogen bieden wij garantie tot herstel en in 80% van de gevallen slaagt deze behandeling al in vier maanden tijd.

Om de behandeling te laten slagen wordt er meestal een combinatie van verschillende technieken toegepast. Deze technieken zijn bijvoorbeeld het trainen met specifieke oefeningen, massages, tapen en dry-needling. Hoe langer u last heeft gehad van de tenniselleboog, des te langer het behandeltraject doorgaans is.

Het is daarom van belang dat u niet te lang rond blijft lopen met uw klachten. Desondanks kunnen we ook iets voor u betekenen wanneer u al langer last heeft van de klachten. Hierover krijgt u meer uitleg wanneer uw persoonlijke behandelplan wordt opgesteld.

Waarom Elleboogklachten expertisecentrum?

De elleboog staat centraal in ons expertisecentrum. Alle onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de elleboog, waardoor we veel ervaring hebben met tennisellebogen. Mocht u al een tijdje rondlopen met een tenniselleboog of zich herkennen in de klachten die in deze blog zijn benoemd, schroom dan niet een afspraak in te plannen!

We starten zo snel mogelijk met het opstellen van uw persoonlijke behandelplan, zodat u hopelijk weer zo snel mogelijk pijnvrij door het leven kunt!

Loop je al een tijdje met een pijnlijke elleboog rond?

Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past.

×